نحوه آماده سازی فایل کلیشه برجسته

کلیشه برجسته

نحوه آماده سازی فایل کلیشه برجسته

 

اطلاعاتی که به عنوان چاپ برجسته در نظر گرفته می شود که این اطلاعات میتواند شامل  (عکس ، متن ، لگو)  باشد ، باید این اطلاعات  به صورت طیف دار یا ترام یا گرادین طراحی نشود ، صرفا شما مجاز هستید از رنگ های صد در صد و یا رنگ های صفر یعنی سفید استفاده کنید  یعنی فایل کیشه طلاکوب شما باید به صورت  k=100 , k= 0  باشد .

فضاهایی که میخواهد برجسته بخورد نباید به صورت تو خالی یا حاشیه دار یا به صورت کادر درنظر گرفته شود ، بخاطر اینکه امکان دارد درزمان منتاژ کلیشه برجسته به روی چاپ به دلایلی یک مقدار کلیشه با نوسان روی کار منتاژ شود ، که اگر شما برای کار برجسته خودتان یک فضای مشخص کنید باعث میشود این نوسان ها و لرزش ها به کار شما آسیب برساند .

کلیشه برجسته در اثر حرارت یک مقدار به اندازه چند دهم میلیمتر انبساط پیدا میکند و همین باعث می شود که برجسته در جای خودش خوب چاپ نشود البته راه حل هایی برای جلو گیری از این خطا وجود دارد که ما در این مقاله به دنبال این  راه حل های نیستیم و این روش های ساده رو برای چاپ برجسته انتخاب کرده ایم .

ابعاد فایل کلیشه  برجسته و ابعاد فایل طراحی باید دقیقا به یک اندازه باشد، به عنوان مثال شما می خواهید یک پوستر به اندازه ۵۰*۳۵ چاپ کنید و یک لوگو به اندازه ۵*۵ را روی کار برجسته کنید به این شکل باید طراحی کنید که روی فایل طراحی خودتان یک  لایه باز می کنید آن فضایی که می خواهید برجسته کنید یا طراحی می کنید یا لوگوی آن را روی طرحش روی لایه جدید تعبیه می کنید داخل لایه جدید و داخل همان لایه که هستید یک لایه رو بصورت سفید تمپلات رنگ طراحی می کنید یعنی این لایه روی آن قرار دارد بصورت رنگ سفید هست و آن قسمت های  که برجسته می خورد بصورت مشکی سپس برای چاپ ارسال می کنید . برای تست کردن هم باید فایل کلیشه برجسته را بیندازیم داخل فایل طراحی که باید چک شود دو فایل اندازه هم باشد سپس از قسمت تنظیمات لایه mod لایه را بصورتmulti play  قرار دهید می بینید که قسمت سفید لایه حذف شده و اگر درست طراحی کرده باشید باید فایل کلیشه برجسته دقیقا در سر جایی که شما در نظر گرفتید باشد . برای اینکه شما بخواهید آن فضاهایی از طراح که می خواهید برجسته نخورد را دقیقا مثل رنگ مشکی k=100 قرار بگیرد از روش های مختلفی مثل چنل میکسر یا ریختن رنگ داخل لایه از طریق پالت رنگ یا نرم افزار کارل می توانید استفاده کنید .

لطفا هنگام طراحی کلیشه برجسته از اطلاعات خیلی ریز و یا بصورت باریک و نازک پرهیز کنید  . نوشته ها به گونه ای باشند که بصورت بولد و درشت و خوانا باشد اگر اطلاعات خیلی ریز باشد احتمال اینکه فایل شما توی کلیشه برجسته منتقل نشود و زمان چاپ آن قسمت برجسته نمی خورد پس سعی شود از قسمت هایی برای برجسته استفاده کنید که درشت و خوانا باشد .

به این نکته توجه کنید که در چاپ برجسته قسمت پشت آن به صورت گود قرار دارد و هنگام طراحی به این نکته توجه کنید که طراحی به گونه ای باشد که فضای پشت این قسمت که شما برای برجسته یا گود در نظر گرفته اید قسمت پشت آن بصورت معکوس قرار گیرد . خیلی از مواقع در داخل طرح اطلاعاتی در نظر میگیرند که روی کار دوست دارند گود و برجسته باشد اما پشت کار رو فکرشونکردن و باعث می شود مطالب ونوشته ای که پشت کار هست خراب شود ، خاطر نشان می کنیم که هر چه ضخامت کار بیشتر باشد مخصوصا از مقوا های پشت طوسی یا ایندربرد استفاده شود استحکام بیشتر است و به این نکته توجه داشته باشید اگر محصول شما به صورت یکجا هم شامل چاپ برجسته باشد وهم طلا کوب باشد این مورد را باید به مسئول مربوطه اطلاع دهید .